Het vakantieappartement

Het appartement is het bovenste van drie woningen, maar de ingang ligt op straatniveau. Daar parkeer je ook de auto. Dat de ingang op straatniveau ligt komt omdat de appartementen tegen de helling van een beboste heuvel zijn gebouwd. Op het terras heb je vanaf 300 meter boven zeeniveau een bijzonder fraai uitzicht op de Adriatische zee met het eiland Cres, en bij helder weer tevens op het eiland Krk daarachter. Richt je je blik naar links dan zie je de Kvarner Baai, met in de verte de stad Rijeka. Speciaal vroegopstaanders kunnen genieten van een fantastische zonsopgang. Het zou best eens kunnen dat het appartement vooral vanwege dit bijzondere uitzicht vier sterren heeft gekregen.

keuken (2)

Dat kan overigens ook liggen aan de luxe en zeer complete inrichting van het appartement. Er is een volledig ingerichte eetkeuken met een grote ijskast met diepvriesladen, een keramisch fornuis met oven, een afwasmachine een filterkoffiezetapparaat etc. Ook is er een elektrische barbecue. Wi-Fi internet is kosteloos beschikbaar.

Vanuit de half open keuken kom je in de iets lager gelegen modern ingerichte, knusse woonkamer, met satelliet-tv (o.a. BVN), een stereo-geluidsinstallatie en een dvd- apparaat. Een grote houtkachel is goed voor verwarming in het vroege voorjaar en late najaar en verhoogt natuurlijk tevens de sfeer. Daarnaast zorgt een convertibele airconditioning voor koelte in de zomer en aangename verwarming in de winter. Bij de keuken bevindt zich ook een gastentoilet.

Door een deur kom je in de gang naar de douche met wastafel en 2e toilet. Daar zijn ook de wasmachine en de droger ondergebracht. Verder zijn er twee comfortabele slaapkamers met veel bergruimte. Beide slaapkamers hebben een plafondventilator, voor een zacht briesje. Het gehele appartement is beschermd tegen muggen en andere insecten door middel van screening.